2011-09-15 07:46:47• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki számából

Aktuális témák, hírek a megye kedvenc napilapjában, a Szatmári Magyar Hírlapban.
Aktuális témák, hírek a megye kedvenc napilapjában, a Szatmári Magyar Hírlapban.

Újra elnök a sztriptízlő rendőr

Szeptember 8-án került sor a Rendőrök és Szerződéses Alkalmazottak Országos Szakszervezete (SNPPC) Szatmár megyei kirendeltségének közgyűlésére, melyen nyílt szavazással döntötték el, ki töltse be a vezetői tisztségeket. A gyűlésen az összesen 620 tagból 389 személy képviseletében 65-en vettek részt.

Itt a szüreti mulatságok ideje

Idén a kedvező nyárvégi és őszeleji időjárásnak köszönhetően hamarabb ért és gyorsabban cukrosodott a szőlő. Azok a gazdák, akik a múlt hét végén szüreteltek, lapunknak arról számoltak be, hogy 18 és 21 között mozgott a must cukorfoka, ám aki pár napot még vár a szőlőszedéssel, nagyobb cukortartalomra számíthat, hiszen a tartós őszi napsütésnek hála naponta édesedik a gyümölcs.

Kerékpárral a határig

Idén az Európai Mobilitás Hetét szeptember 16. és 22. között tartják, s szlogenként az "alternatív közlekedési eszközök"-et választották. A szlogen jegyében a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség közösen a szatmári megyei vízügyi hivatallal, a Szatmár Megyei Tanáccsal, a vetési polgármesteri hivatallal, valamint a magyarországi, mátészalkai Tisza Régió Vízgazdálkodási és Környezetvédelmi Ügynökséggel szeptember 16-án, pénteken több közös akciót szervez.

Audienciát tart az igazgató

Meghallgatást tart minden pénteken a Szatmár Megyei Kórház igazgatója, Marc Adrian. A kérdéseikkel, panaszaikkal az igazgatóhoz fordulóknak azonban első lépésként a kórházban fel kell iratkozniuk a meghallgatásra várók listájára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: